Vakgroep Voetzorg Doetinchem

  Zorgverleners in de Vakgroep Voetzorg  

In de Vakgroep zijn verschillende zorgverleners vertegenwoordigd. Hieronder staat beschreven wat u kunt verwachten van de pedicure, gespecialiseerde pedicure, medisch pedicure of podotherapeut die is aangesloten. De Vakgroep is nog groeiende. De verwachting is dat het aantal deelnemers zal toenemen. Wanneer een pedicure ook bij u thuis kan komen voor een behandeling,  staat dit bij de naam vermeld. (zie deelnemers)

 

De pedicure

Deze verzorgt de voeten en nagels, behandelt nagelklachten en verwijdert eelt en aanwezige likdoorns . Een pedicure beheerst vaak ook specialisaties binnen het vakgebied.

 

De gespecialiseerde pedicure:

Deze heeft naast de opleiding voor pedicure ook de specialisaties ' voetverzorging bij diabetici' en /of 'voetverzorging bij reumapatiënten' gevolgd.

 

De medisch pedicure:

Deze heeft naast de basisopleiding een kopstudie ‘medisch pedicure’ gevolgd en behandelt alle soorten risicovoeten, waaronder die van diabetespatiënten. Deze pedicure heeft de beschikking over specialistische technieken waarmee zij complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen.

  

De podotherapeut

De podotherapeut is een BIG-geregistreerd en behandelt klachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon en zoekt naar een passende oplossing.
De podotherapeut behandelt ook huid- en nagelaandoeningen en geeft preventieve adviezen.

 

 

 

 

 

 

Secretariaat en contact: | info@vakgroepvoetzorg.nl